Akaun kangenwatermm.onpay.my telah dibekukan. Segala kesulitan yang dialami adalah amat dikesali.

PERHATIAN! Info ini pasti akan membuatkan anda memikirkan ke arah mana kesihatan anda.

RISAU AKAN KESIHATAN
&
KECANTIKAN ANDA ?


KETAHUI BAGAIMANA


“A” MENGATASI KANSER PROSTAT DENGAN PRODUK INI?


MALAH TEKANAN DARAH “D” SEMAKIN MENURUN SETELAH MENGGUNAKAN PRODUK INI.


DAN “Z” MENGATASI BATU KARANG SEBELUM INI.


“B” PULA MASALAH GATAL MULA HILANG.


NOTA: Ini bukan produk biasa-biasa. Tapi ini adalah produk yang berteknologi tinggi yang didatangkan dari Jepun yang telah diiktiraf dari tahun 1974. Beberapa pemimpin dunia, tokoh korporat dan selebriti telah menggunakannya.Inilah adalah sebahagian pengguna yang telah menggunakan produk ini sekian lama seperti Barrack Obama, Bill Gates, Tun Dr. Mahathir, Tun Abdullah Ahmad Badawi, Prof Dr. Muhaya, Dato’ Siti Nur Haliza dan ramai lagi. Mereka amat meyakini produk ini dan sehingga ke hari ini masih menggunakannya.

Mereka juga pada awalnya 0 tentang info ini. Mereka tidak tahu kelebihan, kebaikan dan kesan positif daripada produk ini. Alhamdulillah akhirnya mereka memilih produk ini demi menjaga kesihatan seisi keluarga.


ANDA INGIN IKUT JEJAK LANGKAH

 SEPERTI MEREKA??

 

Mereka adalah antara ribuan penduduk di bumi yang telah membuat PELABURAN YANG SANGAT BIJAK ke arah kesejahteraan dan keharmonian diri dan keluarga dengan memilih produk ini. Maka, mengapa anda perlu melepaskan PRODUK ini?


PRODUK ini adalah sehangat seantero dunia iaitu KANGEN WATER dari Enagic


Mantapkan kesihatan anda dengan KANGEN WATER!!

KENAPA KANGEN WATER ?


Air merupakan sebahagian dalam kehidupan kita. Hampir 70-75% air yang menjadi asas kepada tubuh badan kita. Ramai yang tidak menyedari akan hal ini, masih ada dalam kalangan kita pada hari ini yang masih sukar dan liat untuk minum air. Justeru saya ingin menerangkan serba sedikit info tentang Kangen Water atau dikenali sebagai air alkali dan air kangen yang boleh dijadikan rutin harian anda selepas ini.

Sudah diketahui ramai dan dari dulu lagi bahawa Kangen Water terbukti sebagai minuman  kehidupan seharian anda yang mampu mengatasi atau menjadi penawar  kepada beberapa masalah penyakit disamping mengambil ubat-ubatan sampingan. Namun pada hari ini, saya ingin menyedarkan anda semua bahawa Kangen Water bukan sahaja ditujukan kepada pesakit tetapi juga kepada golongan yang tidak mempunyai apa-apa penyakit. Mengapakah saya berkata demikian? Sila baca kenyataan di bawah sehingga habis!FAKTA KANGEN WATER


Tahukah anda Kangen Water berasal dari Jepun?

Di dalam bahasa Jepun, Kangen bermaksud

“KEMBALI KEPADA ASAL”.


1. Kira-kira 35 tahun yang lalu, Negara Jepun telah dilanda hujan asid yang telah mencemari air sungai dan ekosistem sekitarnya. Sekumpulan para doctor telah berkumpul untuk menyelamat dan memulihkan air yang tercemar kepada sifat asalnya.

2. Akhirnya, sekitar tahun 1974, Syarikat Enagic Jepun dengan teknologi pengolahan air alkali telah mencipta alat mesin untuk keperluan rumah sakit di sana. Malahan, teknologi ini telah diperkemaskan dalam satu mesin kecil bernama Leveluk SD501 untuk keperluan rumah tangga beberapa tahun kemudian.


====== INFO MENARIK KANGEN WATER =======


1. Dengan menukar kombinasi Hydrogen & Oxygen dan melalui proses ionisasi, mesin LeveLuk SD501 mampu menghasilkan air alkali dan juga air asidik

2.  Mesin ini telah dikenali di Jepun dalam bidang perubatan dan ia dinamakan mesin penghasil ‘Air Kangen’ dan ‘Air Asidik Tinggi’.

3. Mendapat lesen sebagai Mesin Perubatan dari Kementerian Kesihatan Jepun dan mendapat sokongan dari The Japan Association of Preventive Medicine for Adult Disease dengan keanggotaan 6,600 doktor seluruh Jepun.


APAKAH KELEBIHAN

KANGEN WATER?


Rata-rata ramai yang tidak mengetahui fungsi dalaman mesin yang menghasilkan Kangen Water ini. Kebanyakan mereka menyangka mesin ini sama seperti mesin-mesin penapis di luar sana. OH TIDAK SAMA SEKALI!

Mesin Kangen Water:

√ Mendapat gred ISO13485:2003               

√ GOLD SEAL oleh WQA

√ Disahkan 6,600 ‘Japanese Medical Doctor Association’ di JEPUN iaitu JAPA.

√ Medical graded solid plate 99.9%

√ Satu-satunya mesin yang dapat menghasilkan ph2.5 & pH 11.5

√ Proses air mengalir yang cepat (7-8 liter/min)

√ Jangka masa panjang sehingga 25 tahun.

√ Warranty 5tahun.


Pengasas Kangen WaterDah namanya berasal dari Jepun, sudah tentu pengasas Mesin Enagic Kangen Water juga berasal dari sana. Siapa yang tidak kenal dengan Mr. Hironari Oshiro yang memasuki usia 70-an tampak muda berbanding usianya. Mr. Hironari Oshiro telah menukar nama syarikat kepada Enagic Co. Ltd. yang bermaksud ‘Energy’ di dalam bahasa Jerman pada tahun 1988.

Lihat sahaja gambar di atas, sungguh segak kan? Ramai yang pasti tak menyangka jika kita memberitahu umurnya. Tiada apa yang perlu dirahsiakan, tidak lain tidak bukan kerana Mr. Oshiro telah mengamalkan air kangen lebih dari 40 tahun.Kedua-dua mereka kelihatan berbeza sekali. Di sini dapat dilihat Mr. Oshiro kelihatan muda berbanding Mr George iaitu Pengasas Enagic USA yang baru sahaja menggunakan Kangen Water sebagai rutin hariannya.TAHUKAH ANDA?

v Kangen Water mempunyai ciri-ciri yang hebat seperti:

1.  Anti-Oksida

Kangen water merupakan anti-oksida dan anti penuaan . Ianya bertindak sebagai anti radang yang sangat berkesan. Membantu penyakit seperti gout, sakit sendi, dan arthritis.

2.  Kelompok Mikro

Air masak dan air mineral kebiasaannya mempunyai struktur mikro dalam kelompok 15-20 molekul. Namun berbeza pada Kangen Water yang boleh mengecut sebanyak 3 kali ganda dari molekul berikut menjadikan kelompok Kangen Water jauh lebih kecil berbanding air biasa dan sudah tentu mudah diserap dalam sel tubuh.

3.  Kealkalian

Udara kita bersifat asid manakala makanan dan minuman kita juga turut sama. Darah merupakan peranan penting dalam memastikan badan berfungsi secara optima dengan mengekalkan pH darah pada pH 7.35 sehingga 7.45. Justeru Kangen Water bersifat alkali dapat membantu darah mengekalkan pH normal , meneutralkan sisa asid dan mencegah pelbagai penyakit.


 >>>> Hubungi saya 013 350 3949 bagi sesi demo air <<<<

>>>> Hubungi saya 013 350 3949 bagi sesi demo air <<<<

>>>> Hubungi saya 013 350 3949 bagi sesi demo air <<<<5 Kegunaan Kangen Water

 

Terapi rawatan menggunakan air alkali untuk rawatan dalaman dan air asid untuk rawatan luaran telah diiktiraf sebagai rawatan perubatan yang sah dan diamalkan secara meluas sejak tahun 1960an di kebanyakan hospital-hospital ternama di Jepun. Pelbagai masalah telah menunjukkan kesan yang hebat setelah mendapat rawatan terapi air kangen dan asidik ini.

 

Jenis-jenis air alkali:

1. Air Berasid Tinggi (PH2.5).

Digunakan sebagai pencuci, antiseptik, pembasmi kuman dan bakteria.


a. Pembersih tangan

b. Mencuci luka

c. Jangkitan kuman 

d. Sakit gigi 

e. Sakit tekak – kumur seperti listerin 

f.  Membunuh psoriasis pada kulit 

g. Menyembuhkan luka kencing manis

 

2. Air Kecantikan (Beauty Water) (PH4.0 - 6.0)

Perawatan rambut, penyegar dan pelembab kulit.


a. Toner untuk kulit.

b. Melembutkan rambut.

c. Untuk kulit yang bermasalah seperti ekzema, jerawat, kulat kuku, ruam lampin dan juga gatal gigitan serangga.

d. Menegangkan kulit.

e. Untuk menyiram tanaman supaya tumbuh subur.

 

3. Neutral Water (PH7.0)


a. Untuk membuat susu dan makanan bayi.

b. Untuk minum bersama ubat


4. Kangen Water (PH8.5 – 9.5)

Minuman Anti oksida.


a. Air minuman.

b. Meneutralkan Radikal Bebas.

c. Menyeimbangkan PH tubuh.

d. Detoksifikasi dan pembersihan.

e. Meningkatkan tenaga.

f.  Mengurangkan kelelahan / astma.

g. Meningkatkan kadar Anti Oksida.

h. Menstabilkan tekanan darah.

i.  Seimbangkan gula dalam darah.

 

5. Air Kangen Beralkali Tinggi (PH 11.5)


a.Memecah minyak, mengeluarkan racun serangga dari buah-buahan dan sayuran.

b.Membersihkan kesan kopi dan teh.

c.Membantu mengurangkan keradangan dengan cepat seperti lutut bengkak, kemerahan kulit kerana eczema, psoriasia dan jerawat.


TESTIMONI PELANGGANBerjaya menurunkan berat badan setelah minum Kangen Water sebagai rutin harian mereka.Alhamdulillah, sakit gout yang semakin pulih hasil minum Kangen Water.
Kesihatan jantung yang merekodkan catatan yang normal setelah mula meminum Kangen Water.Penyakit SLE yang semakin stabil, syukur! Terus angkat

Mesin Kangen Water.Batu karang keluar setelah menggunakan air Kangen Water secara berterusan selama 7 hari.Testimoni sakit asma dan lelah. Sudah baik dan bertenaga setelah minum pH 9.5 Kangen Water, sembur acidic serta Beauty Water.Pesakit Diabetes menunjukkan testimoni beliau setelah menyembur Strong Acid di bahagian luka dan minum Kangen Water.Kolonoskopi, gout, kencing manis, migrin dan bengkak kaki kembali pulih. Sudah boleh solat berdiri. Peminum Kangen Water yang akhirnya memiliki mesin Enagic.Masalah berat badan beserta kencing bercampur darah kembali pulih. Pengguna mengamalkan Kangen Water.Mesin Kangen Water bukan sahaja untuk kegunaan minuman harian, tetapi kegunaan luar untuk kebersihan, sebagai pencuci buah-buahan serta sayur-sayuran dan sebagainya.Luka kencing manis bertambah baik hasil Kangen Water pH 9 dan sembur pH 2.5 selama sebulan.Teruja lihat anak ini. Kering kulitnya menggunakan ubat doktor beserta Kangen Water set Beauty Water.
Stephan Massonat dari Lancome pun mencadangkan penggunaan air Beauty Water pH5.5 dari mesin Kangen Water.Kegatalan yang semakin baik setelah minum Kangen Water.Minum pH 9.5 serta sembur pH 2.5, akhirnya sembuhWajah bersih kerana mengamalkan pH 8.5, serta sembur pH 2.5 dan Beauty Water.Bekas luka menjadi baik dengan pH 2.5 dan Beauty Water


Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna Disamping itu, sebahagiannya adalah dari pelanggan yang berlainan pengedar namun masih di bawah syarikat Enagic.


APA YANG ANDA AKAN DAPAT JIKA ANDA MEMILIH KANGEN WATER?

 Anda akan dapat…

ü  Mengubah taraf kesihatan dan kehidupan diri sendiri.

ü  Mengembalikan keremajaan tubuh badan kita dengan cara membersihkan dan meneutralkan asid dalam badan.

ü  Seperti “mata air ajaib” di dunia. Hal ini kerana mesinnya mempunyai ionizer yang mampu mengubah air supaya mempunyai ciri-ciri persamaan dengan “mata air ajaib” tersebut.

ü  Mempercepatkan pencernaan dan proses penyerapan nutrient ke dalam sel melalui penghasilan asid hidroklorik.

ü  Menggunakan 1 mesin dengan pelbagai kegunaan dari dalaman mahupun luaran. 

ISU KKM-KANGEN WATER

Kenyataan dari Enagic  Malaysia.


Enagic is a 42 year old company started in Japan and it has been manufacturing and selling Kangen machines that produce “Kangen Water”.  Enagic Japan has been selling these machines to over 100 countries including Japan, USA, Malaysia, Canada, Hong Kong, Singapore, Australia, Philippines, Brazil, Mexico and many countries in Europe.

Enagic Malaysia is a wholly owned subsidiary of Enagic Japan and is tasked with the sales, distribution and service of Kangen machines in Malaysia.

Lately, there have been news articles that have alleged that Enagic Malaysia is involved in the sales of miracle water that can treat chronic illnesses.

Enagic Malaysia would like to clearly state that the company is only in the business of selling Kangen machines and do not sell “Kangen Water”.  Furthermore, Enagic does not make any claims that Kangen Water treats illnesses nor that it is a miracle water.

Enagic also prohibits our Independent Distributors from selling “Kangen Water” and/or making any claims that it will treat illnesses.

Enagic Malaysia strives to be in compliance with all Malaysian laws and have been taking action against those who ignore our policies with regards to selling “Kangen Water” and making any medical claims.

We have been keeping the Ministry of Health (MOH) updated on action taken against Independent Distributors who violate Malaysian laws and will continue working with MOH to encourage all our Independent Distributors to adhere to the laws of Malaysia.

Nick Nakao – Country Manager / Director of Enagic Malaysia Sdn Bhd


Isu berkaitan dengan KKM:

Hal yang kita sedia maklum sebelum ini pelbagai isu dikeluarkan, namun di sini kami ingin menegaskan isu tersebut hanyalah mengenai kesalahan pengedar yang tidak mematuhi peraturan syarikat dan undang KKM.

1. Pengedar air tanpa lesen

2. Pengedar meletakkan iklan boleh menyembuhkan pelbagai jenis penyakit pada iklan air tersebut.

Justeru, kepada semua pembekal-pembekal air kangen dan peminum/pengamal air kangen, usah rasa ragu-ragu lagi. Anda boleh minum seperti biasa. Bagi yang tidak lagi mencuba atau ragu-ragu boleh hubungi saya di talian untuk mendapatkan air kangen tersebut:

>>013 350 3949<<

>>013 350 3949<<

>>013 350 3949<<


Harga MESIN Kangen Water.

Terdapat 6 jenis mesin yang boleh didapati di Malaysia dengan harga yang berbaloi sebagai penggunaan seharian anda. Syarikat Enagic menyediakan beberapa medium pembayaran antaranya pembayaran secara ansuran. Jadi, anda tidak perlu risau. Yang penting anda buat pilihan yang tepat memilih produk ini.


Harga mengikut liter (botol)

 1. 1)     pH 8.5, 9.0 & 9.5

  4 liter x 1 BOTOL = RM 10.00

  2)     pH 11.5

  4 liter x 1 BOTOL = RM 15.00

  3)     Beauty Water

  150ml x 1 BOTOL = RM 15.00

  4)     Strong Acidic Water

  150 ml x 1 BOTOL = RM 15.00

  FAQ:

  1.   Apakah air kangen (Kangen Water)? ->> Air beralkali, berion serta mempunyai kelompok mikro yang senang diserap oleh badan untuk menjadikan tubuh badan lebih sihat dan cergas.

  2.   Kangen Water sesuai untuk semua golongan? ->> Ya, Kangen Water sesuai untuk semua golongan bukan sahaja manusia tetapi juga haiwan peliharaan.

  3.   Berapa sukatan sehari untuk minum Kangen Water? ->> Kangen Water pH 11.5 lebih sesuai kepada mereka yang ada penyakit diambil 3 kali sehari, manakala Kangen Water Ph 9.5 kepada mereka yang tidak mempunyai sakit yang teruk dan diambil mengikut berat badan.

  4.   Bilakah masa yang sesuai untuk minum Kangen Water? ->> Setelah bangun tidur, seharian juga boleh diambil tetapi 30 minit sebelum makan dan 2 jam kemudian setelah makan.

  5.   Bolehkah Kangen Water merawat ketumbuhan yang bukan kanser atau kanser? ->> Boleh dihilangkan melalui ciri air tersebut yang bersifat kelompok mikro halus.

  6.   Ada apa-apa tindak balas setelah meminum Kangen Water? ->> Setiap orang mempunyai tindak balas yang berbeza mengikut keadaan badan masing-masing. Antara tindak balas seperti pening kepala, keletihan, sakit otot dan lain lain. Namun tindak balas ini bagus kerana menyahtoksikan badan anda.

  7. Bolehkah meminum Kangen Water ketika mengambil ubat? ->> Boleh dengan pengambilan Kangen Water pH7 ketika mengambil ubat.


      >SAYA INGIN TEGASKAN DI SINI, SAYA TIDAK MENJUAL UBAT/PRODUK KESIHATAN NAMUN HANYA BERKONGSI TENTANG AIR DAN MESIN YANG DIJADIKAN SEBAGAI PENAWAR PELBAGAI PENYAKIT SERTA SEBAGAI MINUMAN RUTIN HARIAN ANDA. BOLEH MENGHUBUNGI BAGI MENDAPATKAN AIR PERCUMA SEBAGAI PERCUBAAN. INGAT, KITA HARUS BERTANGGUNGJAWAB ATAS APA YANG MEMASUKI TUBUH BADAN KITA. CEGAH SEBELUM MENGUBATI! 


  Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini. 


  Jika ada masalah ketika mengisi borang, membuat bayaran atau ingin bertanya tentang air,

  Sila Call/Sms/Whatsap ke 013-350 3949


TEMPAH SEKARANG!